Text, film eller podcast, vi rör oss fritt mellan mediekanalerna. Varje medieform har sina förutsättningar men i grunden handlar det alltid om att kunna sitt ämne, att inte slarva och att inte bli tråkig. Här är ett urval av våra produktioner för olika kanaler.

Vänd frånvaro till närvaro

7164-947-8

Hur kan kommunen säkerställa ett bra arbete för att öka skolnärvaron? Och hur kan skolorna stödjas i detta? SKL har tagit fram skriften Vänd frånvaro till närvaro – Guide för systematiskt skolnärvaroarbete i kommuner. Trapets Media projektlett och skrivit flera av texterna.

http://webbutik.skl.se/sv/artiklar/vand-franvaro-till-narvaro.html

Tidningar

Trapets Media ger ut tidningen Din Karriär Lärare och medverkar i flera andra tidningsprojekt. På uppdrag av Skolporten startade vi och producerade Magasin 360 – specialtidskriften för skolforskning.

Bild Magasin360 2

Filmade föreläsningar

För elever med läs och skrivsvårigheter/dyslexi kan it innebära helt nya möjligheter. Lyssna på vad forskaren Idor Svensson berättar. Trapets Media har filmat på uppdrag av Specialpedagogiska skolmyndigheten. 

Alternativa verktyg – en pedagogisk utmaning!

Podcast

"Ta reda på vad ledande forskare säger om de viktigaste förändringarna i de nya kursplanerna." Det var uppdraget vi fick från UR. Nu har vi producerat en serie på 22 forskarintervjuer åt UR.

Aktuellt

 • Nyanlända elever

   

  -I Sverige tvingade  jag mig själv att förändras. Kläder, frisyren, jag har mobil, jag använder dator - jag är inte längre samma person som jag var i Iran. 

  Motjabe kom ensam till Sverige som 16- åring. Nu bygger han upp ett nytt liv i småländska Uppvidinge.

  Trapets Media har skrivit om honom, hans kamrater och lärare i en serie artiklar till Skolverket.

   
 • Rättvis skola

  likavardekonf

  Var tredje år samlar Specialpedagogiska skolmyndigheten svenska och internationella forskare för att belysa hur alla elever ska klara skolan. 

  Årets tema var  rättvis skola.

  Trapets Media filmade föredragen.  Se dem här:

   
 • Så här konstrueras de nationella proven

  Så här konstrueras nationella proven

  Det är en lång process att konstruera ett nationellt prov. Proven är utvecklade i samråd med lärare och experter inom olika områden, de har prövats ut av elever och granskats av olika referensgrupper.

  Läs mer ...

   
 • Efter inspektionen

  Trapets Media har samlat berättelser från hela Sverige som beskriver hur en kritisk rapport från Skolinspektionen kan bli ett verktyg för skolutveckling. Skolchefer, politiker och rektorer berättar om hur de fångat upp kritiken och förändrat både organisationen och undervisningen.